Ξέρω.. ξέρω... ο μισθός δεν φτάνει για ενοίκιο, λογαριασμούς, χαράτσια και όποια άλλη μπούρδα σε αναγκάσουν να πληρώσεις.. Επίσης ξέρω ότι μείωσες τα πάντα. Η έξοδος για ποτό έγινε μάζωξη σε σπίτι με μπουκαλάκι από κάβα και οι επισκέψεις στο σινεμά περιορίστηκαν δίνοντας την θέση τους σε προβολές στο σπίτι με μεγάλα σακουλάκια Nachos και παρέα!!
Κάτι ακόμα που ξέρω είναι πόοοοοσο αγαπάς εκείνη την νόστιμη sause τυριού που σερβίρουν στο σινεμά δίπλα από τα Nachos και πόσο απεχθάνεσαι το βαζάκι εκείνο του Super Market με τα άπειρα συντηρητικά που καταφέρνει και διατηρείται εκτός ψυγείου... Μπλιαχ..!
Στο έχω εγώ! Φώναξε καλή παρέα ή οικογένεια (εναλλακτικά), αγόρασε 2-3 συσκευασίες Nachos με γεύση αλάτι και:
1) Γάλα (περίπου 1,5 με 2 κούπες)
2) Βούτυρο φρέσκο (2 κουταλιές της σούπας)
3) Αλεύρι (1 κουταλιά της σούπας)
4) Τριμμένο Cheddar (1 κούπα ή προσαρμόστε το ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε την γεύση)
5) Αλεύρι - Πιπέρι
Ξεκινάμε!
- Αφού βάλουμε το γάλα να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι , πέρνουμε ένα άλλο κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Έπειτα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο την κουταλιά αλεύρι προσεκτικά για να μην σβολιάσει και χτυπάμε λίγο με το σύρμα (αν υπάρχει, αν όχι πιρουνάκι)!
- Μόλις γίνει ομοιογενές το μείγμα αφήνετε στην φωτιά το κατσαρολάκι για 2 λεπτά (περίπου) και έπειτα προσθέτετε λίγο αλάτι , πιπέρι και το γάλα που ζεστάναμε πριν και σιγοβράζουμε για 5 λεπτάκια μέχρι να πήξει το μείγμα. Αν δεν πήζει χρησιμοποιήστε μια κοφτή κουταλιά της σούπας Corn Flour (αραιωμένη με λίγο κρύο γάλα)!
- Αφού λοιπόν έχουμε ένα πηχτό μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο Cheddar και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξαναγίνει ομοιογενής η κρέμα μας! Πληροφοριακά αν δεν έχουμε τυρί Cheddar, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Reggato!
- H Cheddar Sause είναι ζεστή και έτοιμη για σερβίρισμα!
Πάρτε κουτάλες, βάλτε ποδιές και ξεχυθείτε στις κουζίνες σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου